roxychick's: to whine & be frank. almost.

Thursday, January 07, 2010

paparazzi di zoo negara.

b has been longing to bring lil zaes to the zoo since the day he was born (ok. tipu) and finally, masa hari peninju (boxing day, 2nd day of xmas) hari tu, following an unexpected plan dengan my cousin, we decided to go there at a very last minute. itupon bergaduh-gaduh pagi tu.. sebab memang dah hampir pasti lawatan itu bakal tidak menjadi kenyataan. and on the way to UK (cheh budget best je), i called my cousin, memang macam nak surprise dia sebab malam tu dah confirm kat hubby dia yang kitorang tak boleh pegi masa tengah chat kat fb. tengok-tengok dia balik surprisekan kitorang sebab masa i call tu, she said macam malas nak pergi since kitorang cannot join. but upon hearing that we're on our way there, terus suruh kitorang tunggu kat sana.. nasib baik rumah dia dekat je dengan zoo...

when we arrived there, i think around 10am kot, orang dah mula ramai. and i think this is my 2nd or 3rd time pergi zoo negara la kot. masa tadika satu, masa umur berapa tah satu. ok. ok. here's a proof... korang nak gelak, gelak laaa..

ok. muka i memang selenga, berkeladak, berdebu, legam dan semua lah.. (ok.. what's up with the pink short and payung?? er.. kasut sekolah ke tu?? OMG!)

ok. dah cukup-cukup la gelak tu.. :p

macam malas nak taip sebab kalau taip lagi, lagi lama la entry ni akan duduk dalam draft ni sampai bersawang.. let's feast your eyes with these pix...

the entrance. fees adalah rm20 per adult yang ada mykad. yang takde mykad mahal sket, i think rm30 kot.. so sapa tak buat mykad lagi, sila pergi buat sekarang supaya dapat menikmati kemudahan diskaun khusus untuk warganegara sahaja.


zaes memang suka monyet. or any other monyet spesis. harap perangai dia tak macam monyet. *berdoa*

tak makan pon kat sini. auummm!

the cousins and their boys. my other boy kat belakang tabir amik gambar. awww...

first stop, zaes' favourite place, the monkey sanctuary.

nampak gambar monyet kat atas tu? mari ikuti conversation between zaes & i masa dia nampak monyet tu...

mommey: ek ek.. tengok monkey tu..
zaes: mommey, mommey.. monkey tu pakai make up... macam mommey.


*tetttttttttttttttt!!*

seriously, gua tak tau nak marah ke atau nak gelak dengan statement zaes tu sebab masa dia cakap tu, you can see that he's being honest tapi sebenarnya maksud dia lain la kan..?

sama ada dia maksudkan,
"monkey tu macam pakai makeup, just like mommey suka pakai makeup"
- maybe due to the mata lebam sebab i kan suka sangat effect smokey eyes...

OR
simply nak bagitau

"mommey kalau pakai makeup sebijik macam monkey tu"
- lebih straight forward camtu kan.. ahahahaa.. so, gua hanya mampu gelak lantas bagitau kat cousin and incek suami tentang apa yang budak kenit yang jujur and lurus tu cakap... haha... kesian i if he meant to say the 2nd statement...

sebab bengang, terus i dukung dia, tak bagi dia jalan tengok monyet lagi dah.. lepas tu i yang penat.

the paparazzi shot. ati, lil aliff rayyan and her hubby, uncle mas yang digeruni oleh zaes.

dah. amik gambar monkey sikit je sebab ek ek cakap mommey macam monkey.


before the animal show starts.


more paparazzi shots untuk si aliff aka kalip.


incek mat saleh yang suka kacau zaes. maybe sebab zaes tu berlakon adorable masa tu, tu yang incek mat saleh terpedaya tu...

parrot ni tengah buat opening act.

pastu, the sea lion.




zaes enjoying the moment.. sangat attentive. suka sangat pakai fedora hat daddy...

bukan tengah menangis, tapi dia memang suka buat muka camni..

sesi bonding antara second cousins. kalip memang lambat sket nak warm up.. lambat gila ok! adalah dekat dua jam baru dia nak senyum..




sesi memberi makanan & bergambar dengan binatang kegemaran dbab, incek gajah.


sesi bonding part 2.



sesi memberi makanan kepada incek rusa.
yang ni zaes berani pulak nak suap makanan...


half way kat zoo, zaes pon mengantuk lantas melayan mata.
he's been up since early morning, tu yang tertewas jugak tu...


posing maut menatang nih...

awww....





sesi bergambar ria bersama keluarga.
(read: dah nak balik sebab perut lapar jom pergi makan)

it was fun sebab dah lama tak keluar jalan-jalan camtu. but tiring jugaklah...
at long last, tercapai cita-cita incek suami nak visit zoo negara.

walaupon binatang-binatang kat zoo negara sekarang ni sudah tidak se gah dulu-dulu... maybe dorang dah tua kot...

fuh.. sebenarnya nak taip entri ni lagi tiring..

Labels: ,

9 Comments:

At 7:45 PM , Blogger azyze said...

bilalah aku dapat gigit pipi budak tu?
bilalah aku dapat gigit pipi budak tu?
bilalah aku dapat gigit pipi budak tu?
bilalah aku dapat gigit pipi budak tu?
bilalah aku dapat gigit pipi budak tu?

 
At 11:35 PM , Blogger yaty said...

hai...muhara.happy new year to you too...thanks,sudi gak jenguk blog aunty, blog orang tua hehehe....

selalu2 lah update blog muhara tu,kalu dua tiga hari x update,aunty rindulah...rindu kat writing n segala apa yg muhara post...

 
At 12:58 AM , Blogger roxychick said...

els,
kalu berani ko gigitla. nanti dia cakap, "terkejut makkk!" LOL

auntie,
haiii! wah.. 1st time datang komen ni.. hehehe.. bukan tak rajin auntie tapi kerja yang melampau yang buat tak sempat nak update. insyaAllah ada masa muharra mesti update.. tapi kadang-kadang malu la bila dah tau auntie selalu baca.. tulis main ikut suka je.. takut tak kena pada bacaan orang lain.. hehehe...

 
At 8:50 AM , Blogger misz beauty said...

best best dan best.... ari tu pegi zoo mase baru pas betunang... so nanti nak pegi dengan hubby pulak... jeles nengok u ols... ihiks...;-)

zaes memang shomel pun.... =)

 
At 12:16 PM , Blogger roxychick said...

miszbeauty,
takde makna nak jelesnya.. heh

 
At 3:02 PM , Blogger Marvic said...

comel giler zaes buat statement mcm tu kat mommey dia...wakakaka

 
At 6:48 PM , Blogger roxychick said...

marvic,
haaa... tau takpe.. meruntun jiwa i betul laa... uhuuhuhhuu

 
At 9:50 PM , Blogger baybe foxx said...

kelakar la zaes ni... sgt cheeky!!

lamanya tak pegi zoo...tgk gambar hang ni terasa nak pegi lak.. tgk monyet.. heh. tapi nak masuk mahalnya beb??? ada extra apa2 kat dlm zoo tu???

 
At 8:49 AM , Blogger roxychick said...

ada babe.. ada.. extra panas!

tah la eh.. aku pergi sana pon just for the sake of..

"let's go to the zoo,
there's lots of things to do.."

... which is takde la banyak mana pon bole buat... selain dari bagi makan binatang kena bayar rm3 per makanan.. nasib baik untuk charity..

"budak2" zoo tu pon dah tua dahh..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home