roxychick's: to whine & be frank. almost.

Thursday, August 19, 2010

meh berbuka! : part 2 :

ye. masih tiada entry dari warehouse sale hari sabtu lepas. hehe.

anyway, mari kita bicarakan mengenai topik di atas. this time around, i'm gonna bring you to my favourite place on earth, again, iaitu kokopelli travellers bistro.

just before ramadhan, the owners had told us that for the first time ever in their history, they will be closing the bistro for the whole month of ramadhan. instead, they'd only concentrate on their stalls at these bazaar ramadhan location; section 14, pj and jalan telawi bangsar with menus like grilled new zealand lamb *drooling*, char kuey teow, hokkien mee, seafood aglio olio *drooling* and seafood marinara at affordable prices.

jadi, telah disematkan dalam hati, walaupun lokasi-lokasi yang dinyatakan itu agak payah nak dijejaki, tetapi demi seafood aglio olio at affordable price at last, pada hari ke-8 berpuasa, seperti orang mengantuk disorongkan bantal (kebetulan setiausaha jabatan nak pegi collect makanan untuk delegasi mesyuarat kat ofis ni), gua ikut dorang atas alasan nak tolong angkatkan nasi ayam yang berbungkus-bungkus tu (btw fyi mmg gua tlg k - ni apehal type short forms ni??).

biasala bila jadi camni, haruslah sambil menyelam minum air sirap limau selasih.. (aiseh.. peribahasa je tu.. agak-agak la sket!) dan menangguk di air keruh (mari belajar peribahasa hari ni, so redha kan jela yeh...) maka ketika setiausaha jabatan pergi collect nasik, hati i berdebar-debar nak reunite dengan seafood aglio olio dan grilled new zealand lamb at affordable price... (sebenarnya lebih berdebar-debar kalau-kalau terserempak dengan orang ofis yang lain.. muahaha!)

dari kejauhan ternampak abang kiambang *LOL* sedang bersiap-siap untuk menggoreng order.. yepppa!

you won't missed it! kokopelli's stall kat tengah-tengah simpang bercabang tu once you enter the bazaar stretch bermula dari depan dekat dengan jalan utama tu lah..

tuu dia.. sempoi je dia. the owner, ariff awaluddin, struting his stuff cewah.

maka bermulalah aksi menggoreng char kuey teow famous beliau!

sebutharga makanan. haa.. korang perasan tak grilled nz lamb takde dalam senarai tu?? sebabnya demand tak berapa nak bagus. i reckon orang pj tekak melayu maka dorang hentikan penjualan selepas week one jual kambing kat pj sebab takde sambutan. tapi kat bazaar kat bangsar je masih ada. *hampa merana*
eleh kerek betul. nak cakap orang bangsar tu ramai expats ke hape makan western sebab tu dikekalkan kat sana je ceh! saje type kecik-kecik sebab statement ni berunsur fitnah... denial pon ye sebab tak dapat terima hakikat.. hahahahaa! jangan marah abang kiambang <---lawak dalaman


sebab dah hampa tak dapat nak merasa grilled nz lamb @rm15 je, maka i order seafood aglio olio sampai 2+1 (satu untuk colleague gua daaa..) @rm8 per pack.

saja amik gambar kuey teow ni lagi. tunggu jugak kalau ada orang order hokkien mee tapi sampai ke sudah takde...

ha. tengok tu tengok tu! kuey teow, hokkien mee, olio and marinara yang siap masak, dorang pack kan cantik-cantik dalam box ala-ala chinese takeouts yang selalu kita tonton kat cite omputeh yang suka sangat call mr. wong's kitchen untuk order chinese food delivered to their home. tapi takdela dorang pack semua sekaligus dalam satu kotak ye.. haha.. saja nak explain. maklumla, bulan puasa ni otak tak berapa nak digest info dengan baik bila tengok gambar makanan...

seafood aglio olio yang hampir siap...

you won't missed this signboard!

si gadis pemasak pasta. serious je dia masak.
fokus dik fokus!


suka sangat enter frame abang ni.. hahahaa

and the lady in that polka dots shirt tu is awal's wife, soraya.
tekun betul dia bungkus makanan...


kokopelli rocks! er.. tu typo error ke hape.. tah.. heh. ini kak w punya okeh els..
oodles noodles, best in the world!

and these are mine!!! siap bagi garpu plastik.

and ni le ghopenya bila bukak kat rumah. time ni dah berbuka ye, jangan tuduh yang bukan-bukan haiipp!

sekimpulannya... *eh apa hal eja kesimpulan sekimpulan pulak nih.. bersimpul-simpul dah ayat ni hahaha...*

kesimpulannya, walaupun cita-cita nak reunite dengan cik lamb tak sampai, tapi seafood aglio olio yang i bawak balik semalam tu dah cukup mengubat hati! dah la rm8 (harga biasa di bistro adalah rm20.90) portion yang diberi pon kurang sikit je from the normal ones kat bistro.. ala, kalau makan kat bistro tu portion punya besar, berzaman jugak nak habiskan! rasa wise, masih sama, takde kurang takde lebih! superb woh!

ni yang normal portion kat bistro.

best! best! best! lepas ni mesti mesti mesti jejak kasih grilled nz lamb kat stall kokopelli bazaar ramadhan jalan telawi bangsar huh!

sekian dari saya, melaporkan untuk roxytv. yeehaww!

Labels: ,

4 Comments:

At 9:41 AM , Blogger azyze said...

Brengsek, berjaya pulak tu pi beli kat bangsar, kan? chait!!

 
At 10:01 AM , Blogger roxychick said...

alamak? camno ekau tau?? uhuhuhuhuu.. jangan marah els.. nnt ko dah balik ofis, kita pegi balas dendam laaa! :p

 
At 9:26 AM , Blogger susudalambotol said...

wahhh. dia bukak bazaar ke? tapi jauh :'(

 
At 2:49 PM , Blogger roxychick said...

ye la hidd.. pegi la weekend. ajak adi jln2.. hehe

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home