roxychick's: to whine & be frank. almost.

Monday, October 25, 2010

you are, after all, not the centre of attention of all cakes...

this...

the infamous red velvet cake from whisk.
priced at rm11.90 per slice.

... is a slice of artificial-colour-rich cake tasted like a normal (not so) moist cake with a twist of orangey-after-taste to it. oh! topped with the not-so-creamy cream cheese.

sorry gals! i'm not being the odd one here but even my cousin pon agree that it didn't taste as good as the reviews that other people have been raved so much about! the moment kitorang rasa cake tu, takdelah pulak muka sedih bertukar ceria. malah bertambah sedih.. hehe..

but, again, ini pendapat individu i saja. we have different taste kan, so, maybe i tak suka ni, tapi ada lagi 50 ribu orang kat luar sana yang suka sampai termimpi-mimpi, minum tak lena, mandi tak kenyang, makan tak basah.. heh.

so, jangan terpengaruh dengan apa yang i tulis.
moral of the story: tak kenal maka tak cinta. kalau dah kenal, masih tak cinta-cinta jugak, maknanya lu pikir la sendiri... haha.. takdelah. kalau nak tau best ke tidak, sila pergi beli dan rasa sendiri. masa tu barulah moment of truth.

ok. babai kek baldu merah. up next: kek sutera sifon. *haha.. ada kah?*

Labels:

5 Comments:

At 6:42 PM , Blogger azyze said...

i suka kotak dia. huh, pura pura jadi polisterin padahal dia kertas. sungguh licik, kan?

 
At 7:59 AM , Blogger baizurah abdullah said...

owh samalah cek pah..i pernah try takdela sedap mana pun..sodap lagi choclate indulgence or oreo cheesecake kat secret recipe tu ..hehehhee

 
At 8:43 AM , Blogger roxychick said...

els,
memang kotak dia best. environmental friendly! tapi takleh makan la.. hahaha..

bai,
yup! yup! dah cuba black forest cheese cake kat secret recipe? tu pon da bomb oh!

 
At 11:58 AM , Anonymous s said...

tak sedap. or maybe i just ngeri the thought of artificial coloring banyak camtu sekali. tapi delicious punye not to bad. but still artificial. i heard this one lady mase tu complain kat delicious, dia kate teruk sgt rase coloring tu bla bla bla. and the staff admit mmg guna artificial coloring byk.

:(

 
At 12:27 PM , Blogger roxychick said...

s,
yes. samalah. i thought so too!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home