roxychick's: to whine & be frank. almost.

Friday, March 12, 2010

bits and pieces...

ola!

hahahaa.. been busy these few days... hahaha.. what's new eh?

update: dils' wedding invitation masih dalam proses mencapai persetujuan untuk menentukan kulit muka depan kad. ilustrasi yang dijanjikan oleh kawan dia telah menemui jalan buntu aka orang tu tak buat la kot. tunggu punya tunggu punya tunggu.. satu garisan ilustrasi tak kunjung tiba. dils sangat frust. oh. tekanan yang hebat pada gua sekarang. haha.

anyway, kerja di office masih banyak macam biasa. i mean, macam luar biasa. well, takpelah. kerjalah selagi terdaya.

this week alone, i've been in and out of the studio untuk shoot, twice. selasa was the quarterly lingerie shoot (nope. i'm not that lingerie model..) and yesterday was the campaignly celeb shoot. siapa? biarlah rahsia. haha. eh.. ada kaitan pula. eh.. hahaha.

so, pagi ni bila masuk office je, incek boss terus menyuarakan hasrat untuk mengadakan sesi evaluation. sejurus selepas dia berkata begitu, terus rasa macam bukan sahaja butterfly, malah gajah, monyet serta siput babi bergomol sesama sendiri dalam perut i. ok. tipu. i was exaggerating. tapi ada sedikit gundah gulana la jugak.

so, an hour passed, i reminded him of the session and we discussed behind closed door. tak payah la nak reveal apa yang dibincangkan. walau ada berita baik, masih juga dia selitkan dengan kata-kata sentap. masa tu, memang dah malas nak pikir dah, lantas terus je gua sign evaluation paper tu and keluar. ada rezeki adalah...

i've been working for almost 9 years now. 3 years plus from the previous employer and 5 years with the current company. itu tak campur masa buat part time during school holidays, while waiting for spm result and during semester hols masa kat university dulu. after 5 years kat sini, masih pegang jawatan yang sama, level yang sama. sampai kadang-kadang tu rasa malu jugak with my friends, yang most of them tu, maybe dah secure with better position in company and better salary la kan. ~sigh~ nak mengeluh pon tak baik, tapi itu lah...

ok. let's forget about that as i don't really like to talk about office matters here.

moving on, sis#1 is now pregnant for the 4th time and i'm sure that she's hoping for a boy this time as she's blessed with 3 beautiful girls sebelum ni. of course, i'd pray for her wish to come true and nanti zaes boleh tubuhkan his own fight club.. haha. yelah.. nak bergaduh dengan his cousin sister memanglah sangat tak sesuai, silap-silap memang selamatlah zaes kena teruk dengan the girls. haha. yup. it's always the other way round, especially budak gemok-lengan-gempal si myia sarah. dia memang big bully.. but nonetheless, she's still the apple of my eyes.

oh, as for me, insyaAllah, God's will, if Dia nak bagi rezeki, i'll accept with open arm. hmmm.. ramai jugak my friends yang pregnant this year............... tiba-tiba tukar topik! hahaha..

gambar masa wedding dinner my dear friend last weekend masih tak dapat nak tengok lagi. but i can't wait for this sunday's kenduri. another dear friend is getting hitched! alhamdulillah...

take care peeps and happy weekend!

kesian kat budak gemok polkadot yang paling kanan tuu sebab tak lama lagi dia dah nak jadi kakak dah... no matter what, auntie ♥s you, myia sarah!
pic was taken during uncle mus' (grey shirt) bday celebration.

2 Comments:

At 10:23 AM , Blogger azyze said...

ada berita baik? alhamdulillah...finally ada la juga something.
insyaallah pah...

 
At 12:15 PM , Blogger roxychick said...

berita baik yang pada mulanya disulami dengan ayat-ayat yang tak berapa nak menyenangkan hatilah..

nanti kita bincang secara terperinci di kokopelli.. hahahaha..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home