roxychick's: to whine & be frank. almost.

Tuesday, February 09, 2010

imma rockstar ya know! so i deserved equal attention!

huh!
sekarang i yang kena tekan panic button.
seriously, i'm sooo stressed out now!
i kena tekan panic button sebab.. sebab.. sebab.. sebab.. sebab..

... kain yang i nak tailor-made buat baju, almost 4 months ago with this designer friend of mine, initially nak pakai this coming feb 13th 2010 for sis#2 wedding reception, nampaknya macam tah.. tak tau la dapat jadi baju ke tidak sebab dia asyik postpone date nak jumpa so that i can do some fitting. *eysh! dah nama pon buat dengan fashion designer, mestilah kena ada fitting segala! kalau i pergi tailor dekat bus stand pj new town tu pon, nyonya tu masih suruh try dulu and if muat or not dia akan alter. ini pulak fashion designer! sheeeeyyshhh...*

takdela.. i pon gatal nak buat dengan dia sebab masa nikah dulu, i got this nice 100% kain silk from a friend as a wedding present, so i suppose, kain elok camtu, elok hantar kat designer je la dari tailor or seamstress yang buat kan.. after 3 years kain tu nicely folded and kept in a box, akhirnya terbukak jugak hati nak buat baju dari kain tu. nak pulak ada occasion besarrr punya, so buat jelah kan...

i was so excited when finally hantar kain tu untuk buat baju. siap dia sketch for me the idea i had in mind. and i told dia that as long as you can get it ready before february, i'm fine with it. and dia pon cakap, no problem... that nite dia smsed and said that i need to bank in the deposit after stating berapa ringgit the baju worth. price tag alert! memang O-M-G jugaklah but dia cakap harga kawan-kawan and i pon jadi captain jack sparrow, close one eye. owh, that was on november.

and since bills the bilis nak buat baju for her engagement, so i suggested the designer. we went and jumpa dia, bills the bilis pon cakap apa yang dia nak and then dia sketch and then take measurement. masa tu when i asked pasal baju i, dia cakap dah masuk workshop and that the baju will be ready by end of month. the next day dia texted i and mintak bills the bilis bayar deposit. harga baju bills the bilis pon O-M-G gak tapi haruslah O-M-G sebab bills the bilis tak provide kain. fair la kan. then bills the bilis pon transfer the 50%. tapi after that dia texted bills the bilis and mintak few rm lagi and bills the bilis pon bayar sampai la balance yang nak kena bayar pon tinggal dalam less than 20%, which means bills the bilis dah bayar more than 80% la kan. panjang cerita kenapa dia mintak bayaran tu, so to save muka dia, tak payah la cerita lebih. and that was in december.

and so, dia promised one fitting session for bills the bilis in mid january and when mid jan finally came, dia cakap dia busy and postponed the session to the following week. oklah fine. i didn't ask about my baju just yet since i held on to dia punya words. then when the following week arrived, dia sms and postpone again, sebab busy jugak. at that point bills the bilis dah cuak sket but since dia nak pakai dalam bulan mac, so, dia masih kool la. gua pulak, masih maintain tenang dan relax like nothing happen, siap boleh sms lawak-lawak dengan dia lagi sume tu.. maklumlah.. kawan kan.. pastu nak jaga la gak air muka dia.. walaupun gua dah bengang sikit knowing that bills the bilis can be one cerewet client. like really cerewet.

after postponing for the second time, terjadi jugaklah 3rd time, 4th, 5th, and paling last dia promised adalah: feb 1st, pastu postponed to feb 3rd, then feb 7th, then feb 9th.. and now dia kata feb 10th, which is tomorrow. so, korang kira la berapa kali postponement tu.. kira cepat!

yang best tu, masa mula-mula bills the bilis cuak, she smsed dia, tapi tak pernah nak reply.. tapi bila i yang sms, dia reply pulak... but after i dok tanya boleh ke tak siap baju i before feb 13th, tiba-tiba dia stopped replying to my smses and only hantar smses to bills the bilis. how weird is that? weird but true. and i've stopped sms'ing dia as well.

i memang dah boleh agak yang maybe sebab terlampau busy with God-knows-what, most probably juga kain i dia tak sentuh pon lagi. gua bukan apa, gua ni simple je beb, if lu tak siap or belum start buat apa-apa lagi dengan kain tu, lu cakap je beb, gua takde hal. gua boleh faham. tapi jangan bagi excuses yang basi everytime. kata dah jahit tapi sebab kena pindah rumah la, banyak wedding job la, those were lame excuses la weyh.. takkan lu tak plan schedule lu?

and so, tomorrow is the moment of truth. as of now, i didn't receive any sms from dia nor i hear any news from bills the bilis. lu orang tunggu jela update dari gua. itupon if gua sempat nak update apa-apa sebab esok gua ada shoot the whole day; thursday and friday gua dah start cuti nak tolong kerja-kerja kawen ni... kalau gua ada mood (and if takde postponement dari dia dan bertemu jugak akhirnya nanti) gua update. la.

kalau.

gua. nak. tido.

OTAK. DAH. PENAT.
*ni apahal tiba-tiba caps ni....*

takde la gua suruh lu buat baju camni pon...

2 Comments:

At 12:14 PM , Blogger Marvic said...

sabar je la kalo baju x siap2 lagi..kalo aku mmg dah lama meroyan wei..hahaha

 
At 9:45 AM , Blogger misz beauty said...

mari join contest beauty.. jom jom!!! http://miszbeauty.blogspot.com/2010/02/beautys-story-contest.html

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home