roxychick's: to whine & be frank. almost.

Wednesday, November 03, 2010

the shooting chef...?

... mungkin itulah cita-cita sebenar subhikarimdotcom.

thing is, hubby's sooo into cooking lately. everyday ada saja benda dia nak masak. be it for lunch or dinner. pardon me if i'm being too whiny or ungrateful, but sometimes rasa rimas jugak (read: i rasa useless actually sebab hakikatnya memang i tak reti masak kan. heh.) and when he's at the kitchen, everything he touched, mesti turned into gold. hah. yeah rite gold! i mean, mesti menjadi la eventho tak cukup garam ke, tak cukup herbs ke.. tapi still sedap and edible. so sekarang sila decide incek hubby, you nak jadi tukang masak ke, nak jadi tukang amik gambar kahwin? kamon, decide now! :p

so, semalam, lepas bergaduh-gaduh kat fb chat of what to cook for dinner, he decided to cook the unexpected. so, the moment he saw me sampai rumah semalam, kelam kabut dia pegi dapur and carik kain to cover the lil window kat mistermama's oven. surprise la konon.


thank God for mistermama's oven, yay!


while waiting for the lil surprise from the oven, he cooked these. at first i thought they were sausages (gua kan rabun...), rupanya carrots laaaa..


voila! ni la surprise tu, roasted chicken with lemon & rosemary roast potatoes. he got the recipe from incek jamie oliver.


and of course, rasa boleh tahan. tapi lepas letak balik dalam oven bagi garing sket, lagi best! heh. actually dia dah masak banyak makanan lain tapi i've put all the pictures kat my fb album. sesapa yang link dengan my fb account, you can view them there...

as what my nieces would say every time anybody in the family do/give/cook something for them:

thank you uncle berx!
we love you uncle berx!


:)


Labels:

5 Comments:

At 4:08 PM , Blogger misz beauty said...

bile la nak rase uncle berx masak for kami pulak... eheheee ;-)

 
At 5:18 PM , Blogger roxychick said...

hahahaa.. itu kena tanya uncle berx ssendiri.. uhuhuhuuu..

 
At 6:08 PM , Blogger Marvic said...

ok la tu..ada org suami dia langsung x reti nak masak pon...huhuhu...

 
At 2:33 AM , Blogger bulazbujamil said...

aku rsa bleh form kelab la ngan berx. Kelab Suami-Suami Pandai Makan & Pandai Simpan a.k.a KEPAP hehe..

 
At 2:48 AM , Blogger roxychick said...

err.. abul.. apakah?

ceh. lain macam je bunyi tuu..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home